Kotlet schabowy w brzoskwiniach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kotlet schabowy w brzoskwiniach

Potrzebne składniki

• 4 kotlety schabowe bez kości, 2 brzoskwinie (świeże lub z puszki)
• 4 plasterki boczku lub szynki, 4 - 8 plasterków ostrego żółtego sera
• sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego, olej

Etapy przyrządzania

1
Kotlety rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawami. Smażyć na rozgrzanym ogniu z obu stron, ok. 5 min. każdy kotlet. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch kotletów położyć po plasterku boczku (lub szynki), połówkę brzoskwini i żółty ser. Całość zapiec w piekarniku w temp. 150°C - 180°C ok. 15 - 20 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher