|
||||||||||
Zupa fasolowa z paprykąKrótki opis potrawyZupka bardzo prostaPotrzebne składniki fasola biała - 20 dag włoszczyzna - 1 szt. papryka czerwona - 1 szt. papryka zielona - 1 szt. ziemniaki - 40 dag masło - 1 łyżeczka(i) przyprawa jazrynka - 1 łyżeczka(i) słodka papryka - 1/2 łyżeczka(i) liść laurowy - 1 szt. posiekany koperek - 2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Fasolę płuczemy, zalewamy 3 szklankami wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin lub na noc. Dolewamy kolejne 3 szklanki wody, dodajemy listek laurowy i gotujemy 30 min. Włoszczyznę obieramy, myjemy, wkładamy do fasoli, solimy i gotujemy jeszcze 30 min. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w paski i dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i również dodajemy do zupy. Wsypujemy przyprawę z suszonych warzyw, słodką paprykę, pieprzymy, wkładamy masło i gotujemy jeszcze 15 min. Zupę podajemy posypaną koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|