Duszona kalarepka z szynką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bajor1989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tak przyrządzona kalarepka jest pyszna z omletem lub naleśnikami.

Potrzebne składniki

• Kalarepa - 4 duże
• Cebula - 1 szt.
• Szynka - 4 plastry
• Masło - 2 łyżka(i)
• Bulion z warzyw - 1/2 szkl.
• Śmietana - 1 szkl.
• Pęczek trybulu
• Sól, Gałka muszkatałowa

Etapy przyrządzania

1
Kalarepki obrać, pokroić w grube plastry, potem w paski. Szynkę pokroić w drobną kostkę, a cebulę umyć i posiekać. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i szynkę, podsmażyć, przez cały czas mieszając. Następnie do szynki dodać kalarepkę, bulion, sól i gałkę, po czym zalać 5 łyżkami wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 15 minut. Dodać śmietanę i gotować dalsze 2 minut. Listki trybuli umyć, posiekać, dodać d kalarepki i wymieszać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bajor1989
Bajor1989
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype 6454170
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher