|
||||||||||
Duszona kalarepka z szynkąKrótki opis potrawyTak przyrządzona kalarepka jest pyszna z omletem lub naleśnikami.Potrzebne składniki Kalarepa - 4 duże Cebula - 1 szt. Szynka - 4 plastry Masło - 2 łyżka(i) Bulion z warzyw - 1/2 szkl. Śmietana - 1 szkl. Pęczek trybulu Sól, Gałka muszkatałowa Etapy przyrządzania1
Kalarepki obrać, pokroić w grube plastry, potem w paski. Szynkę pokroić w drobną kostkę, a cebulę umyć i posiekać. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i szynkę, podsmażyć, przez cały czas mieszając. Następnie do szynki dodać kalarepkę, bulion, sól i gałkę, po czym zalać 5 łyżkami wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 15 minut. Dodać śmietanę i gotować dalsze 2 minut. Listki trybuli umyć, posiekać, dodać d kalarepki i wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|