|
||||||||||
Marchewka w sosie jabłkowo-migdałowymKrótki opis potrawydanie, które najbardziej smakuje gdy marchewki są ciepłePotrzebne składniki Marchewka - 50 dag Masło - 1 łyżka(i) Pęczek dymki Bekon - 6 lasterków Jabłko Garść płatków migdałowych Sok z cytryny - łyżeczka(i) Sól, pieprz Cukier Etapy przyrządzania1
Marchewki obrać, odciąć zielone kiście, przy każdej zostawiając kilkucentymetrowe łodyżki. Dokładnie umyć. Wodę zagotować, osolić, dodać masło. Wrzucić marchewki i gotować przez 10 minut. Dymkę oczyścić, jabłko umyć, przekroić, wyciąć gniazdo nasienne. Cebulę, jabłko i bekon pokroić w kostkę jednakowej wielkości. Bekon podsmażyć na suchej patelni, dodać jabłko i cebulę. Dusić, mieszając 3 minuty. Płatki migdałowe uprażyć na drugiej patelni, dodać do sosu. przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Marchewki wyjąć z wody, wyłożyć na ogrzany półmisek i polać ciepłym sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|