|
||||||||||
ZebraKrótki opis potrawyszybkie tanie i łatwe ciasto do przyrządzeniaPotrzebne składniki cukier - 1,5 szkl. mąka pszenna - 2,5 szkl. olej - 1 szkl. jajka - 5 woda - 1 szkl. kakao - 3 łyżka(i) proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) budyń śmietankowy - 1 op. Etapy przyrządzania1
Jajka ucieramy z cukrem. Nie przestając ucierać dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy . Następnie dolewamy olej i wodę. Całość bardzo dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Dzielimy na połowę i do jednej części dodajemy kakao . Tak przygotowane dwu kolorowe ciasta wlewamy na środek blaszki wysmarowanej olejem i wysypana bułką tartą. wlewamy na przemian po pięć łyżek ciasta jasnego i ciemnego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°c do momentu próby „suchego patyczka”.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|