Wiejska zapiekanka

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zapiekane warzywa.

Potrzebne składniki

• czerwona fasola - 1 puszka(i)
• kapusta pekińska - pół główki
• czosnek - 2
• szałwia - 1 pęczek
• kwaśna śmietana - 20 dag
• mleko - 100 ml
• ser parmezan - 8 dag
• zimne masło - 2 łyżeczka(i)
• sól
• pieprz
• ziemniaki - 5 szt.

Etapy przyrządzania

1
1. W formie do zapiekanek poukładać warstwami fasolę, plasterki ziemniakówi i poszatkowaną kapustę. 2. Cebulę, szałwię i czosnek posiekać, wymieszać z mlekiem i śmietaną, przyprawić. Polać warzywa. Posypać parmezanem i wiórkami masła. 3. Zapiekać w temp. 200 stopni C przez 50 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher