|
||||||||||
Wiejska zapiekankaKrótki opis potrawyZapiekane warzywa.Potrzebne składniki czerwona fasola - 1 puszka(i) kapusta pekińska - pół główki czosnek - 2 szałwia - 1 pęczek kwaśna śmietana - 20 dag mleko - 100 ml ser parmezan - 8 dag zimne masło - 2 łyżeczka(i) sól pieprz ziemniaki - 5 szt. Etapy przyrządzania1
1. W formie do zapiekanek poukładać warstwami fasolę, plasterki ziemniakówi i poszatkowaną kapustę.
2. Cebulę, szałwię i czosnek posiekać, wymieszać z mlekiem i śmietaną, przyprawić. Polać warzywa. Posypać parmezanem i wiórkami masła.
3. Zapiekać w temp. 200 stopni C przez 50 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|