|
||||||||||
Sałatka macedońskaKrótki opis potrawyPyszna sałatka.Potrzebne składniki mandarynek - 1 (315 ml) puszka(i) jabłka - 2 szt. gruszki - 2 szt. sok z cytryny - 2 łyżka(i) cukier - 2 łyżka(i) wyłuskane orzechy włoskie - 8 dag śmietana kremówka - 20 dag cukier waniliowy - 1 op. Etapy przyrządzania1
1. Osączyć mandarynki, sok pozostawić. Jabłka i gruszki pokroić w cząstki i skropić sokiem z cytryny. Cukier skarmelizować, zalać 5 łyżkami soku mandarynkowego i gotować przez 5 minut. Wrzucić orzechy, wyjąć i odłożyć, aby warstewka karmelu zastygła. Kilka orzechów posiekać.
2. Całe orzechy wymieszać z owocami, ułożyć na talerzykach. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i udekorować deser. Posypać posiekanymi orzechami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|