|
||||||||||
Zapiekane jabłkaKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki białka - 3 szt. cukier wanioliowy - 1 op. cukier - 3 łyżka(i) pokrojone migdały - 2 łyżka(i) duże jabłka - 2 szt. sok z cytryny - 2 łyżka(i) cyder - 100 ml tłuszcz do foremek Etapy przyrządzania1
1. Białka ubić z cukrem wanioliowym i łyżką cukru. Wymieszać z migdałami.
2. Jabłka pokroić w plastry, wyciąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Cukier skarmelizować i zalać cydrem, gotować kolejne 2 minuty. Wrzucić jabłka i pozostawić jeszcze na 2 minuty. Ułożyć w natłuszczonych foremkach, przykryć masą bezową.
3. Zapiekać w temp. 225 stopni C przez 3-4 minuty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|