|
||||||||||
Egipska zupa cebulowaKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki cebule - 4 szt. ryż - 1 szkl. rosół - 1 l śmietana - 100 ml oliwa - 4 łyżka(i) mąka - 2 łyżka(i) sok z cytryny sól pieprz Etapy przyrządzania2
3
Stopniowo, cały czas mieszając, wlewać rosół i gotować na małym ogniu jeszcze 15 minut
5
Dodać do zupy i mocno razem podgrzać. Zupę zdjąć z ognia, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Zupę połączyć ze śmietaną
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|