Egipska zupa cebulowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zupa

Potrzebne składniki

• cebule - 4 szt.
• ryż - 1 szkl.
• rosół - 1 l
• śmietana - 100 ml
• oliwa - 4 łyżka(i)
• mąka - 2 łyżka(i)
• sok z cytryny
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebulę obrać, opłukać posiekać
2
Oliwę rozgrzać, włożyć cebulę i smażyć, mieszając, na wolnym ogniu, aż stanie się szklista. Oprószyć mąką i mieszając, zesmażyć na złoty kolor
3
Stopniowo, cały czas mieszając, wlewać rosół i gotować na małym ogniu jeszcze 15 minut
4
Ryż ugotować na sypko
5
Dodać do zupy i mocno razem podgrzać. Zupę zdjąć z ognia, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Zupę połączyć ze śmietaną
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher