|
||||||||||
Orzechy włoskie w czekoladzieKrótki opis potrawyPyszny deserPotrzebne składniki orzechy włoskie połówki - 30 dag słodka śmietanka - 2/3 szkl. cukier - 1 1/4 szkl. laska wanili - kawałeczek kakao - 2 łyżka(i) rodzynki - 2 łyżka(i) olej słonecznikowy - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Rodzynki płuczemy na sicie. Śmietankę mieszamy z cukrem. Wanilię dodajemy do śmietanki i gotujemy na małym ogniu, mieszając, 10 min. Zdejmujemy śmietankę z ognia, wyjmujemy wanilię, dodajemy kakao i ucieramy ok. 3 min na jednolitą, dość gęstą masę. Duży płaski talerz smarujemy cienko olejem. Do masy wrzucamy orzechy, mieszamy, aby równo pokryły się polewą, wyjmujemy widelcem i układamy na talerzu. Na każdym kawałku orzecha kładziemy rodzynkę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|