|
||||||||||
Kisiel z żurawinKrótki opis potrawykisielPotrzebne składniki żurawiny (surowe) - 400 g mąka ziemniaczana - 3 łyżka(i) cukier waniliowy śmietanka - 2/3 szkl. Etapy przyrządzania1
Żurawiny zmiksować, a następnie przetrzeć przez sito. Zalać 5 szklankami wody. Chwilę gotować. Dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z połową szklanki zimnej wody. Podawać ze śmietanką doprawioną cukrem waniliowym
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|