Fritule

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne

Potrzebne składniki

• mąka - 1/2 kg
• jajka - 2 szt.
• drożdże - 3 dag
• wódka - odrobina ml
• sól - szczypta(y)
• cukier - 1 łyżka(i)
• woda - wg. potrzeby ml
• skórka cytryny - odrobine szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Składniki wymieszać do konsystencji dwa razy gęstszej niż konsystencja ciasta naleśników i odstawić, aż podwoi swą objętość. Następnie nabierać na łyżkę i obsmażać na gorącym oleju. Gotowe fritule posypać cukrem waniliowym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher