|
||||||||||
FrituleKrótki opis potrawyPysznePotrzebne składniki mąka - 1/2 kg jajka - 2 szt. drożdże - 3 dag wódka - odrobina ml sól - szczypta(y) cukier - 1 łyżka(i) woda - wg. potrzeby ml skórka cytryny - odrobine szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Składniki wymieszać do konsystencji dwa razy gęstszej niż konsystencja ciasta naleśników i odstawić, aż podwoi swą objętość. Następnie nabierać na łyżkę i obsmażać na gorącym oleju. Gotowe fritule posypać cukrem waniliowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|