Suflet z żółtego sera

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

suflet

Potrzebne składniki

• ser zółty - 150 dag
• masło - 2 łyżka(i)
• mąka - 3 łyżka(i)
• mleko - 1 szkl.
• białka - 3 szt.
• żółtka - 2 szt.
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Żółty ser zetrzeć na tarce
2
Mleko zagotować
3
Małso roztopić na patelni. Podsmażyć na nim mąkę bez rumienienia.
4
Mieszając połączyć z serem. Podgrzać, aż ser się rozpuści, a następnie wymieszać z gorącym mlekiem. Do lekko schłodzonej masy serowej dodać zółtka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
5
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę
6
Delikatnie wymieszać z masą serowo-żółtkową. Masę przełożyć do wysmarowanych masłem foremek. Piec 20 min w temp 180 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher