|
||||||||||
Omleciki z czereśniamiKrótki opis potrawyposypane cukrem pudrem stanowią doskonałe daniePotrzebne składniki Mleko - 1/8 l Mąka - 12,5 dag Jajka - 2 szt. Cukier waniliowy - 1 łyżka(i) Cukier - 5 dag Czarne czereśnie - 30 dag Tłuszcz do smażenia - 2 łyżka(i) Cukier puder - 2 łyżka(i) Sól - 1/4 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Mleko wymieszać z jajkami, solą i cukrem. Następnie masę jajeczną posypać przez sito mąką i energicznie przemieszać. Tak przygotowane ciasto odstawić na 30 minut. Czereśnie umyć, osączyć, wydrylować, następnie dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać tłuszcz, po czym usmażyć osiem omlecików. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|