|
||||||||||
Roladki z piersi indykaKrótki opis potrawyŁatwe i szybkie w przygotowaniuPotrzebne składniki Steki z piersi indyka - 4 szt. kieliszek winaiku Suszone śliwki - 8 szt. Jabłka - 2 szt. Cebula - 1 szt. Garść wyłuskanych orzechów włoskich Słodka papryka - 1 łyżeczka(i) Białe wino - 1/2 szkl. Olej - 4 łyżka(i) Rosól - 1/2 szkl. Śmietana - 1/2 szkl. Borówki lub konfitura z borówek - 2 łyżeczka(i) Sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso lekko rozbijamy na cienkie plastry, prószymy solą i pieprzem. Śliwki płuczemy, suszymy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy. Orzechy, śliwki, jabłka i cebulę siekamy, mieszamy.
2
Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na stekach. Plastry mięsa zwijamy w rulony, spinamy wykałaczkami, a następnie obsmażamy na oleju. prószymy papryką, wlewamy wino i rosół. Dusimy przez 15 minut, a następnie przekładamy na talerz.
3
Śmietanę, borówki lub konfiturę i winiak dodajemy do sosu z duszenia, gotujemy jeszcze przez chwilę. Roladki wkładamy do sosu, podgrzewamy.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|