Tadżin ras el hanout

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Typowa kuchnia arabska

Potrzebne składniki

• 2 lyzki oliwy
• 50 dag combra jagnięcego pokrojonego na kawalki
• 2 posiekane cebule
• 2 posiekane zabki czosnku
• 3 dag uprażonych płatków migdałowych
• 2 lyzeczki przyprawy ras el hanout
• 2 lyzki miodu
• 1 l bulionu drobiowego
• sol,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebule i czonek podsmażamy na oliwie. Jak sie zrumienia wyciagamy z rondla lyzka cedzakowa, a na tej samej oliwie smazymy mieso. Gdy bedzie ladnie przyrumienione dodajemy wyjete wczesniej czonek i cebule, wsypujemy ras el hanout, solimy, pieprzymy i mieszamy. Wlewamy bulion, zagotowujemy, zmniejszamy ogien, dusimy poltorej godziny.Dodajemy miod, gotujemy jeszcze polgodziny. Posypujemy platkami migdalowymi. Mozna podawac z ryzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher