|
||||||||||
Tadżin ras el hanoutKrótki opis potrawyTypowa kuchnia arabskaPotrzebne składniki 2 lyzki oliwy 50 dag combra jagnięcego pokrojonego na kawalki 2 posiekane cebule 2 posiekane zabki czosnku 3 dag uprażonych płatków migdałowych 2 lyzeczki przyprawy ras el hanout 2 lyzki miodu 1 l bulionu drobiowego sol,pieprz Etapy przyrządzania1
Cebule i czonek podsmażamy na oliwie. Jak sie zrumienia wyciagamy z rondla lyzka cedzakowa, a na tej samej oliwie smazymy mieso. Gdy bedzie ladnie przyrumienione dodajemy wyjete wczesniej czonek i cebule, wsypujemy ras el hanout, solimy, pieprzymy i mieszamy. Wlewamy bulion, zagotowujemy, zmniejszamy ogien, dusimy poltorej godziny.Dodajemy miod, gotujemy jeszcze polgodziny. Posypujemy platkami migdalowymi. Mozna podawac z ryzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|