|
||||||||||
Z pieczarek i paprykiKrótki opis potrawybardzo smacznaPotrzebne składniki pieczarki - 400 g masło - 2 łyżka(i) małs papryka - 1 szt. sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) curry - szczypta(y) natka pietruszki - szt. Etapy przyrządzania1
Pieczarki dokładnie oczyścić i osuszyć. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy pieczarki, przesmażamy z każdej srtrony. Zestawiamy patelke z ognia i chłodzimy pieczarki. Paprykę myjemy, wykrajamy nasionka, kroimy w kostkę. Drobno siekamy natkę pietruszki. Pieczarki łączymy z papryką i posiekaną natką, na koniec przyprawiamy.
UwagiSałatka będzie bardziej soczysta jeśli dodamy pokrojony w kostkę pomidor. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|