Sałatka z makaronem i kapustą pekińską

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Niektórzy pomyślą że połączenie kapusty i makaronu to coś dziwnego... ale kiedy spróbują zmienią zdanie:) Sałatka robiona jeszcze przez moje babcie a teraz przeszło na moje pokolenie.Smaczna i zdrowa

Potrzebne składniki

• makaron świderki - 1 kg
• kapusta pekińska - 180 dag
• kukurydza konserwowa - 2 puszka(i)
• zielony ogórek - 50 dag
• czerwona papryka - 140 dag
• szynka - 40 dag
• majonez

Etapy przyrządzania

1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Kapustę pokroić w paski.Szynkę,czerwoną paprykę i zielony ogórek pokroić w kostkę. Do dużej miski przełożyć wszystkie składniki,dodać majonez jak ktoś woli. Przyprawić pieprzem i solą lub ziołami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher