|
||||||||||
Malinowy KopiecKrótki opis potrawyDla ludzi z cukrzycą x)Potrzebne składniki jajka - 4 szt. cukier owocowy - 5 łyżka(i) mąka - 4 łyżka(i) mąka ziemniaczana - 2 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczka(i) żelatyna - 4 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) maliny - 30 dag konfitura z truskawek - 2 łyżka(i) sok z limonki - 3 łyżka(i) tłusty twaróg - 30 dag słodzik w płynie - kilka kropel kremówka - 1,5 szkl. siekane orzechy pistacji - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Białka ubić z cukrem i szczyptą soli. Dodać żółtka, oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia. Upiec biszkopt na blasze z piekarnika. Wyciąć dwa koła o śr. 30 i 20cm. Większe koło włożyć do natłuszczonej miski o średnicy 20cm. Ciasto posmarować konfiturą.
2
Twaróg utrzeć z sokiem i słodzikiem. Dodać rozpuszczoną żelatynę, ubitą śmietankę (ok.1 szkl.) oraz maliny. Masą napełnić miskę, przykryć plackiem. Ochładzać 3h. Wyjąć z miski. Ozdobić resztą śmietany, pistacjami i owocami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|