Malinowy Kopiec

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla ludzi z cukrzycą x)

Potrzebne składniki

• jajka - 4 szt.
• cukier owocowy - 5 łyżka(i)
• mąka - 4 łyżka(i)
• mąka ziemniaczana - 2 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczka(i)
• żelatyna - 4 łyżeczka(i)
• sól - szczypta(y)
• maliny - 30 dag
• konfitura z truskawek - 2 łyżka(i)
• sok z limonki - 3 łyżka(i)
• tłusty twaróg - 30 dag
• słodzik w płynie - kilka kropel
• kremówka - 1,5 szkl.
• siekane orzechy pistacji - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Białka ubić z cukrem i szczyptą soli. Dodać żółtka, oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia. Upiec biszkopt na blasze z piekarnika. Wyciąć dwa koła o śr. 30 i 20cm. Większe koło włożyć do natłuszczonej miski o średnicy 20cm. Ciasto posmarować konfiturą.
2
Twaróg utrzeć z sokiem i słodzikiem. Dodać rozpuszczoną żelatynę, ubitą śmietankę (ok.1 szkl.) oraz maliny. Masą napełnić miskę, przykryć plackiem. Ochładzać 3h. Wyjąć z miski. Ozdobić resztą śmietany, pistacjami i owocami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher