Bigos

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pycha

Potrzebne składniki

• kapusta kwaszona - 60 dag
• tłuszcz - ml
• cebula - 10 dag
• maka - 2 dag
• parówki - 15 dag
• wieprzowina - 25 dag
• papryka - 25 dag
• ketchup - 4 dag
• pieczarki - 15 dag
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• papryka mielona - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Kapustę odcisnąć, pokroić i zalać wrzącą wodą. Dodać tłuszcz i zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 min na małym ogniu, pod przykryciem. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć, dodać przyprawy, skropić wodą i dusić do miękkości.Cebulę paprykę oraz pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć i dodać do mięsa w połowie duszenia.Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką i zasmażyć nie rumieniąc. Połączyć z kapustą, mięsem, ketchupem oraz obranymi i pokrajanymi w plasterki parówkami Dusić kilka minut, doprawić.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher