|
||||||||||
Malinowa galaretkaKrótki opis potrawyDomowa galaretka z owocami i sosem.Potrzebne składniki żelatyna - 5 łyżeczka(i) białe wino - 1/2 l syrop z granata - 3/4 szkl. cukier - 8 łyżka(i) maliny - 40 dag brzoskwinie dojżałe - 3 szt. sok z pomarańczy - 1/4 szkl. Etapy przyrządzania1
Żelatynę zalać niewielką ilością wody, odstawić, aby spęczniała. Wino podgrzać z 1/2 szkl. wody, syropem i 2 łyżkami cukru. Gdy cukier rozpuści się, dodać żelatynę i także ją rozpuścić.
Formę keksową opłukać zimną wodą. Umieścić w niej maliny, zalać przygotowaną mieszanką. Formę przykryć folią i wstawić n 6-8h do lodówki.
Przygotować sos: dwie brzoskwinie sparzyć, zdjąć skórkę. Ich miąższ porkoić na cząstki, zmiksować z sokiem z pomarańczy i resztą cukru. Ostatnią brzoskwinię poroić na cząstki. Gotową galaretkę wyjąć z formy, ułożyć na półmisku. Udekorować cząstkami brzoskwiń, polać sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|