|
||||||||||
Różowy tortKrótki opis potrawy..z malinamiPotrzebne składniki jajka - 7 szt. cukier - 1 szkl. mąka - 15 dag maliny - 60 dag żelatyna - 4 łyżeczka(i) kremówka - 40 dag cukier waniliowy - 1 op. płatki migdałowe - 5 dag galaretka malinowa - 5 dag Etapy przyrządzania1
Żółtka jajek utrzeć z 5 łyżkami cukru. Wymieszać z mąką. Białka ubić z 5 łyżkami cukru, dodać do ciasta.
Z pergaminu wyciąć 5 kółek o średnicy 26cm. Wykładać nimi spód tortownicy. Każdy ze spodów posmarować 1/5 ciasta. Piec kolejno po 7min w temp. 200'C. Wszystkie spody ostudzić. Usunąć papier.
Odłożyć 30 malin do dekoracji, resztę zmiksować z pozostałym cukrem. Rozpuścić żelatynę. Wymieszać z piure malinowym. Ubić 20dag śmietany z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połączyć z malinami.
Powstałym, tężejącym kremem przełożyć placki biszkoptowe. Wierzch tortu ma stanowić krem. Ochładzać 3h. Udekorować resztą ubitej śmietany i malinami. Brzeg posmarować galaretką i posypać uprażonymi migdałami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|