|
||||||||||
SernikKrótki opis potrawysmacznePotrzebne składniki ser mielony - 1,25 cukier - 25 dag jajka - 4 szt. surowe mleko - 3 szkl. olej - 4 łyżka(i) budyń - 2 szt. cukier waniliowy - szczypta(y) sok z cytryny - 1/2 rodzynki - szt. Etapy przyrządzania1
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać cukier waniliowy, olej i sok z cytryny. Utrzeć dodając po łyżce sera. Budynie rozmieszać z mlekiem i dodać do masy, wsypać rodzynki.
Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta. Masę serową wyłożyć na ciasto (masa ma płynną konsystencję).
Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni C. Około 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik pianę z białek ubitą z 2-3 łyżkami cukru.
Zapiec około 10-15 minut. Porcja na dużą blachę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|