Ryba pieczona w folii

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszna rybka

Potrzebne składniki

• ryby - 5 szt.
• oliwa - 5 łyżka(i)
• sok z cytryny - 5 łyżka(i)
• pieprz i sól

Etapy przyrządzania

1
Sprawioną rybę nacieramy oliwą,solą,pieprzem i sokiem z cytryny. Kawałki folii aluminiowej smarujemy oliwą i na każdy kładziemy rybę. Zaginamy boki z obu stron i zawijamy w płaski rulon. Układamy na ruszt i piec 30 minut. Wykładamy na gorący talerz. Rybę polaną sosem /4 łyżki oliwy, 2 łyżki cytryny/ i doprawioną solą i pieprzem do smaku podajemy z białym pieczywem lub frytkami i zieloną sałatą. Smacznego!

Jak podawać?

z białym pieczywem lub frytkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher