|
||||||||||
Cytrynowy musKrótki opis potrawydeserPotrzebne składniki żółtka - 6 szt. białka - 3 szt. żelatyna - 4 łyżeczka(i) cytryny - 3 szt. cukier - 150 g cukier puder - 1 łyżeczka(i) cukier waniliowy białe deserowe wino - 1 szkl. kremówka - 1 szkl. sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania3
Wlać wino i połowę śmietany. Wsypać połowę skórki cytrynowej. Ubijać na parze, aż masa zacznie gęstnieć. Sok podgrzać. Wymieszać z żelatyną. Dodać do kremu. Krem wystudzić
5
Krem przełożyć do pucharków. Wstawić na godzinę do lodówki.
7
Deser udekorować bitą śmietaną i pozostałą skórką cytrynową
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|