Karp z brytfanny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mmm

Potrzebne składniki

• karp - 2,5 kg
• czosnek - 3
• olej - 5 łyżka(i)
• sok z cytryny
• liście selera i pietruszki - szczypta(y)
• pieprz i sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Oczyszczonego karpia naciąć w poprzek na grzbiecie w 4-5 miejscach. Drobno posiekać czosnek, liście selera i pietruszki, dodać pieprz, sól, sok z cytryny i olej. Masą nadziać wnętrze karpia i wypełnić nacięcia. Włożyć do brytfanny i piec 20-30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. W połowie pieczenia oblać rybę szklanką gorącej wody i później często polewać sosem z dna brytfanny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher