|
||||||||||
Karp z brytfannyKrótki opis potrawymmmPotrzebne składniki karp - 2,5 kg czosnek - 3 olej - 5 łyżka(i) sok z cytryny liście selera i pietruszki - szczypta(y) pieprz i sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Oczyszczonego karpia naciąć w poprzek na grzbiecie w 4-5 miejscach. Drobno posiekać czosnek, liście selera i pietruszki, dodać pieprz, sól, sok z cytryny i olej. Masą nadziać wnętrze karpia i wypełnić nacięcia. Włożyć do brytfanny i piec 20-30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. W połowie pieczenia oblać rybę szklanką gorącej wody i później często polewać sosem z dna brytfanny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|