|
||||||||||
Rolada biszkoptowa z jagodamiKrótki opis potrawyRolada z bitą śmietaną i jagodami.Potrzebne składniki jajka - 4 szt. cukier - 15 dag żółtka - 2 szt. skórka otarta z cytryny - 1/2 szt. mąka - 12 dag proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczka(i) jagody - 25 dag żelatyna - 2 łyżeczka(i) kremówka - 50 dag budyń malinowy - 1 op. cukier waniliowy - 1 op. gotowy budyń cytrynowy - 30 dag Etapy przyrządzania1
Białka jaj ubić na sztywno z 1 łyżką wody i 5 łyżkami cukru. Wymieszać ze skórką cytrynową i żółtkami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Masę rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze. Piec 10min w temp 200'C.
Biszkopt przełożyć na posypaną 3 łyżkami cukru ścierkę, usunąć papier.
Ostudzony biszkopt posmarować budyniem. Ubić 40dag śmietanki, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną. Rozsmarować na budyniu. Posypać jagodami.
Biszkopt zrolować, szczelnie przykryć folią, ochładzać przez noc. Resztę śmietany ubić z cukrem waniliowym i udekorować roladę, przybrać jagodami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|