|
||||||||||
Surówka szefaKrótki opis potrawyMoże byc podawana na wystawne przyjęcia,bale.Surówka bardzo oryginalna i dobra smakowo.Potrzebne składniki sałata lodowa- - 600 g marchew - 100 g jaja - 5 szt. pomidor - 400 g czerwona cebula - 150 g ogórek - 50 g ser wędzony - 400 g oliwa z oliwek - 90 ml ocet winny - 90 ml czosnek - 2 sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Jaja ugotować na twardo z odrobiną soli,zalać zimną wodą.
Sałatę umyć,i posiekać.
Marchewki,ogórka obrać i wraz ze serem pokroić w cienkie słupki.
Pomidory pokroić w ósemki,a cebulę w cienkie piórka.Wszytkie składniki wrzucić do dużej misy.
Do słoika wlać ocet,doda ć nieco soli,zakręcić i wymieszać.Następnie dodać oliwy i posiekany czosnek.
Wymieszać tak,aby powstał sos winegret.Sosem polać sałatę wymieszać,a na wierzch ułozyć pomidory i jaja.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|