|
||||||||||
Jogurtowy torcikKrótki opis potrawyLekki z malinami.Potrzebne składniki masło - 1/2 kostka(i) polewa czekoladowa - 8 dag czekoladowe płatki śniadaniowe - 17 dag żelatyna - 8 łyżeczka(i) kremówka - 50 dag jogurt - 50 dag mielone migdały - 5 dag cukier - 10 dag cukier waniliowy - 1 op. sok z limetki - z 1 szt. śmietana 22% - 15 dag Etapy przyrządzania1
Stopić masło. Posiekać polewę, stopić w kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, migdałami i pokruszonymi płatkami.
Nasmarować tortownicę olejem, spód wylepić masą płatkową. Ochładzać 1 i 1/2 h. Żelatynę rozmoczyć w zimnej wodzie. Śmietanę ubić na sztywno. Jogurt wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, sokiem z limetki i śmietaną 22%.
Żelatynę rozpuścić podgrzewając, wymieszać z masą jogurtową, ochłodzić. Gdy masa zacznie tężeć połączyć ją z ubitą śmietaną. Wymieszać z 25dag malin. Rozsmarować na spodzie. Ochładzać 4h. Torcik posypać resztą malin.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|