|
||||||||||
czekoladkaKrótki opis potrawyRozkosz dla podniebieniaPotrzebne składniki mleko - 1/2 szkl. cukier - 1 i 1/2 szkl. cukier waniliowy kakao - 3 łyżka(i) mleko w proszku - 3 szkl. masło roslinne lub margaryna Etapy przyrządzania1
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym przez 5 minut.
Dodajemy masło i gdy się rozpuści dodajemy mleko w proszku, bardzo dokładnie wymieszane z kakao. mieszamy drewnianą łyżką i gdy tylko powstanie gładka masa możemy dodać bakalie.
Całość wykładamy do formy wysmarowanej oliwą. wkładamy do lodówki
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|