|
||||||||||
Zupa pomidorowa z kukurydząKrótki opis potrawyBłyskawiczna, ale jednocześnie przepyszna, zupa pomidorowa jakiej nie znacie ! Dzięki temu, że zupa jest słodka dzieci się nią zajadają! To porcja na około 3-4 osobyPotrzebne składniki pomidory - 4 szt. sok pomidorowy - 1/2 l bulion wołowy - 2 kostka(i) bulion grzybowy - 2 kostka(i) czosnek - 2 kukurydza konserwowa - 1 puszka(i) cebula - 1-2 szt. tymianek - 1/2 łyżeczka(i) liść laurowy - 2 szt. cukier i pieprz - do smaku szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Cebulę pokrój na półtalarki i obsmaż na maśle.
2
Wlej do garnka litr wody i rozpuść kostki bulionowe, dorzuć zarumienioną cebulę, liść laurowy, tymianek i vegetę. Gotuj około 15 minut.
3
Sparz pomidory i obierz z nich skórkę. Pokrój na 8 części każdy, rozgnieć czosnek i odcedź kukurydzę.
4
Wyłów z bulionu cebulę. Dodaj do garnka pomidory, czosnek i kukurydzę oraz wlej sok pomidorowy.
5
Podgrzej przez &dwie minutki&. Najlepiej podaj z ryżem lub makaronem. Możesz też udekorować natką pietruszki.
6
Smacznego
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|