Tarta jabłkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciasto

Potrzebne składniki

• mrożone ciasto francuskie - 1 opakowanie (30 dag
• mąka - 1 łyżka(i)
• jabłka - 60 dag
• sok z cytryny - 1-2 łyżka(i)
• masło - 4 łyżeczka(i)
• cukier - 1 łyżka(i)
• cukier puder - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Płaty ciasta ułożyć jeden obok drugiego, tak by lekko zachodziły na siebie, na stolnicy opruszonej mąką, zostawić do rozmrożenia.
2
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć pestki i gniażda nasienne, pokroić w cienkie paski, skropić sokiem z cytryny
3
Okrągłą formę opłukać zimną wodą. Ciasto rozwałkować, formując koło o średnicy nieco większej niż forma, odstawić na 5 min. Włożyć do formy i lekko wciskając, starannie wylepić brzegi formy. Plasterki jabłek ułożyć promieniście, zaczynająć od brzegów, tak by zachodziły jeden na drugi.
4
Posmarować masłem, posypać cukrem. Piec 30 min w temp 220 C. Wyjąć posypać cukrem pudrem, piec jeszcze 5 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher