|
||||||||||
Smażone szparagi w cieścieKrótki opis potrawyprzystawkaPotrzebne składniki szparagi - 80 dag białe wino - 1 szkl. mąka - 15 dag bułka tarta - 1 łyżka(i) jajka - 3 szt. sól cukier Etapy przyrządzania1
2
Jajka rozbić, żółtka oddzielić od białek. Wino wymieszać z 1/2 szklanki wody, dodać żółtka, mąkę, tartą byłkę, szczyptę soli, wymieszać ciasto. Odstawić je na ok 15 min
4
Szparagi zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|