Smażone szparagi w cieście

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

przystawka

Potrzebne składniki

• szparagi - 80 dag
• białe wino - 1 szkl.
• mąka - 15 dag
• bułka tarta - 1 łyżka(i)
• jajka - 3 szt.
• sól cukier

Etapy przyrządzania

1
Szparagi opłukać, odciąć zdrewniałe końce. W garnku zagotować wodę, posolić, dodać 1/2 łyżeczki cukru, włożyć szparagi, gotować ok 20 min na małym ogniu pod przykryciem
2
Jajka rozbić, żółtka oddzielić od białek. Wino wymieszać z 1/2 szklanki wody, dodać żółtka, mąkę, tartą byłkę, szczyptę soli, wymieszać ciasto. Odstawić je na ok 15 min
3
Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem.
4
Szparagi zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher