|
||||||||||
Zupa szparagowaKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki szparagi - 40 dag bulion z drobiu - 5 szkl. masło - 2 łyżka(i) mąka - 1 łyżka(i) śmietana - 1/2 szkl. sól pieprz cukier Etapy przyrządzania2
Szparagi zmiksować z połową bulionu, przetrzeć przez sito. Mąkę przesmażyć na łyżce masła, wlać śmietanę i pozostały bulion. Wymieszać, połączyć z przetartymi szparagami. Mieszając, gotować 5 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|