|
||||||||||
Pieczony indykKrótki opis potrawyPieczony indyk doskonałay na stół świątecznyPotrzebne składniki golonki z indyka - 4 szt. papryka - 1 szt. cebula - 1 szt. ziemniaki - 1/2 kg majeranek - 1/3 op. kostka rosołwo - 1 szt. maga w płynie - 2 ml olej - 1/2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
1.Majeranek mieszamy z magą. Dodajemy rozgniecioną kostkę rosołową, drobno posiekaną paprykę i mieszamy. Marynata powinna być gesta. Nakłuwamy mięso i wciskamy marynatę, resztą smarujemy mięso. Potem lekko solimy. Odstawiamy aby się przegryzło na kilka godzin.
2. Pieczemy w piekarniku w tem 220 stp. około 1,5 godziny. Po upływie godziny na blachę kładziemy obrane ziemniaki, grubo pokrojoną cebulę oraz paprykę i kropimy magą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|