Hummus

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kuchnia arabska

Potrzebne składniki

• 20 dag suszonej ciecierzycy (namoczonej przez noc)
• 10 dag pasty tahin
• 2 zmiazdzone zabki czosnku
• oliwa
• 2 lyzki soku z cytryny
• lyzka oleju sezamowego
• sól, pieprz kajeński

Etapy przyrządzania

1
Ciecierzyce gotujemy okolo 2 godzin na malym ogniu. Gdy zmieknie, odcedzamy (pozostawiamy nieco wody, w ktorej sie gotowala) i miksujemy. Dodajemy paste tahin, czosnek, sok z cytryny i tyle oliwy, aby powstala gladka masa. Przyprawiamy sola i pieprzem. Jesli trzeba, dodajemy nieco wody, w ktorej gotowala sie ciecierzyca. Schładzamy w lodowce, skrapiamy olejem sezamowym. Podajemy z pita.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher