Falafel

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kuchnia arabska.

Potrzebne składniki

• 60 dag ciecierzycy (namoczonej przez noc)
• peczek natki
• mala cebula
• 3 zaboki czosnku
• lyzka soli
• 1.2 lyzki mielonego ziela angielskiego
• lyzeczka mielonego cynamonu
• lyzka mielonej kolendry
• lyzka kminu rzymskiego
• lyzeczka sody oczyszczonej
• 10 dag ziaren sezamu
• oliwa do smazenia

Etapy przyrządzania

1
Wszystkie skladniki masy, oprocz oliwy i ziaren sezamu miksujemy w blenderze, dodajemy 4 lyzki wody. Masę formujemy w nieduze kulki, lekko je spłaszczając i obtaczamy w ziarenkach sezamu. Smażymy w dobrze rozgrzanej głębokiej oliwie, kilkakrotnie odwracając, aby wszystkie pulpeciki przyrumieniły się równomiernie. Podajemy z zielona sałatą. Falafel doskonale smakuje z pikantnym sosem pomidorowym. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher