|
||||||||||
Sałatka tunezyjskaKrótki opis potrawyKuchnia arabskaPotrzebne składniki 25 dag pokrojonych w kostke pomidorow 15 dag pokrojonej w koskte papryki 10 dag posiekanej papryki pepperoni obrany i pokrojony w ksotke ogorek wezowy duza posiekana cebula 1/2 peczka swiezej miety 2 lyzki octu szczpyta soli 6 lyzek oliwy 2 jajka na twardo 10 dag tunczyka w oleju lyzka kaparów 10 oliwek cytryny pokrojone w platerki Etapy przyrządzania1
Łączymy wszystkie pokrojone warzywa, dodajemy miete, sol i ocet. Mieszamy , skrapiamy oliwa. Przykrywamy warstwa jajek na twardo, tunczyka, kaparow i oliwek. Dekorujemy plastrami cytryny. Podajemy po schłodzeniu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|