Pikantna z harissą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa kuchni arabskiej.

Potrzebne składniki

• 4 jajka
• 4 zabki czosnku
• lyzeczka suszonej miety
• 4 lyzki oliwy
• lyzeczka koncentratu pomidorowego
• lyzeczka lagodnej papryki
• 1/2 lyzeczki kminu rzymskiego
• 1/2 lyzeczki harissy
• 1/2 bagietki
• sól
• 1,5-2 litry wody

Etapy przyrządzania

1
Obieramy czosnek i rozcieramy go z sola i kmienem. Mieszamy koncentrat z harissa i papryka, dodajemy odrobine wody. Rozgrzewamy oliwe, wkladamy czosnek i koncentrat, smazymy, mieszajac, okolo 15 minut. Wlewamy wode, dodajemy miete. Ubijamy jajko jak na omlet i wlewamy do wrzacej zupy. Robimy grzanki z bagietki. Przekladamy je do miseczek , poelwamy zupa i od razu podajemy. Zamiast wody mozna uzyc bulion z kostki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher