|
||||||||||
SellouKrótki opis potrawyDeser kuchni arabskiej.Potrzebne składniki po 5 dag sezamu i posiekanych migdalow lyzka oleju 1/2 - 1 lyzka nasion anyzu 25 dag mąki 12 dag masła startego na wiorki 5 dag cukru 1/2 lyzecZki cukru pudru 1/2 lyzeczki cynamonu Dekoracja: migdały i cukier puder Etapy przyrządzania1
Sezam prazymy na suchej patelni i wkladamy do blendera. Migdaly mieszamy z olejem i prazymy w goracym piekarniku, az zbrazowieje. Co jakis czas mieszajac. dodajemy do sezamu, wsypujemy anyz. Miksujemy na gładka mase. Makę prazymy w brytfannie na srednim ogniu na zloty kolor. Topimy maslo, dodajemy mąkę i mieszamy, aby nic sie nie przypalilo. Gdy masa zgestnieje, zdjac z ognia i polaczyc z sezamem, migdałami i anyzem. Dodajemy cukier, cukier puder i cynamon. Z masy formujemy kulki, ozdabiamy je migdałami, posypujemy cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|