|
||||||||||
Zupa z soczewicyKrótki opis potrawyZupa kluchni tureckiej.Potrzebne składniki 1 litr bulionu 25 dag czerwonej soczewicy cebula marchewka lyzka masla sól cytryny Etapy przyrządzania1
Masło topimy w garnku, szklimy posiekana cebule. Powoli wlewamy zimny bulion. Dodajemy soczewice i pokrojona w drobna kostke marchewke,solimy, gotujemy 40 mniut. Zupe przecieramy przez geste sitko, gotujemy jeszcze przez chwile. Podajemy z plasterkami cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|