|
||||||||||
Zupa jogurtowo-miętowa
Krótki opis potrawyKuchnia tureckaPotrzebne składniki 1,5 litra bulionu mięsnego 10 dag ryzu lyzeczka posiekanaj swiezej miety lyzeczka masla 25 dag gestego jogurtu naturalnego żółtko Etapy przyrządzania1
Ryż wsypujemy do bulionu i gotujemy okolo 15 minut na malym ogniu pod przykryciem. Mieszamy jogurt z żółtkiem, nie przerywajac mieszania, powoli wlewamy do zupy. Zdejmujemy zupe z ognia, studzimy. Topimy maslo , wrzycamy do niego posiekana miete (na kilka sekund) Mieste z maslem dodajemy do zupy. Mozemy przyprawic do smaku slodką papryka.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|