Budyń grysikowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Deser kuchni tureckiej.

Potrzebne składniki

• po 9 lyzek cukru i kaszy mannej
• litr mleka
• 2 lyzki masla
• 2 lyzki wiorkow kokosowych
• 1/2 torebki cukru waniliowego
• cynamon i orzechy wloskie do posypania

Etapy przyrządzania

1
Mleko zagotowujemy z cukrem. Powoli, ciagle mieszajac, wsypujemy kasze manna. Gdy masa zacznie sie gotowac i gestniec, zdjemujemy z ognia, dodajemy masło,wiórki kokosowe i cukier waniliowy, mieszamy. Masę wlewamy do skropionej woda formy o srednicy 25 cm. Wstawiamy na 5-6 godzin do lodowki. Kroimy w kosteczke, przed podaniem posypujemy cynamonem i posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher