|
||||||||||
Budyń grysikowyKrótki opis potrawyDeser kuchni tureckiej.Potrzebne składniki po 9 lyzek cukru i kaszy mannej litr mleka 2 lyzki masla 2 lyzki wiorkow kokosowych 1/2 torebki cukru waniliowego cynamon i orzechy wloskie do posypania Etapy przyrządzania1
Mleko zagotowujemy z cukrem. Powoli, ciagle mieszajac, wsypujemy kasze manna. Gdy masa zacznie sie gotowac i gestniec, zdjemujemy z ognia, dodajemy masło,wiórki kokosowe i cukier waniliowy, mieszamy. Masę wlewamy do skropionej woda formy o srednicy 25 cm. Wstawiamy na 5-6 godzin do lodowki. Kroimy w kosteczke, przed podaniem posypujemy cynamonem i posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|