|
||||||||||
Zupka ChińskaKrótki opis potrawynierobiona w Radomiu :)Potrzebne składniki marchewki - 2 szt. pietruszki - 2 szt. selera - 1/2 szt. piersi z kurczaka - 2 szt. makaron sojowy - 1/2 op. grzyby mun - 3/4 kubka bulion grzybowy - 1/2 kostka(i) bulion drobiowy - 1 kostka(i) sos sojowy - 1 łyżeczka(i) sól i pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Pietruszkę, marchewkę i seler umyj, obierz i ugotuj na parze. To samo zrób z piersią.
2
W dwóch osobnych miskach makaron i grzybki zalej gorącą wodą i pozostaw na około 5 minut.
3
Przygotuj bulion z 1½ litra wody i dopraw do smaku sosem sojowym. Ugotowane warzywa i mięso pokrój w drobną kostkę. Ostudź grzyby i zrób z nimi to samo.
4
Do talerza nałóż warzywa, mięso, makaron i grzybki, a następnie zalej bulionem.
Smacznego
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|