Zupka selerowa z jabłkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: made_in_china
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna

Potrzebne składniki

• seler - 1 szt.
• jabłka - 3 szt.
• cebula - 1 szt.
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• oliwa z oliwek - 2 łyżeczka(i)
• woda - 1,25 l
• gałka muszkatałowa
• sól, pieprz - do smaku

Etapy przyrządzania

1
Pokrój w kostkę seler i jabłka. Cebulę posiekaj na plasterki i podsmaż na oliwie do momentu aż się zarumieni, następnie dodaj seler i jabłka.
2
Smaż około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Całość przełóż do garnka i dolej wody. Dopraw solą i pieprzem i gotuj przez pół godziny.
3
Następnie całość zmiksuj, dopraw sokiem z cytryny i gałką. Możesz podać z grzankami. Znakomita również na zimno. Smacznego
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher