Rodzynkowa baba

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobra

Potrzebne składniki

• mąka - 25 dag
• margaryna - 25 dag
• cukier - 25 dag
• jaja - 4 szt.
• rodzynki - 10 dag
• sherry - 3 łyżka(i)
• rum - 3 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• cynamon - 0,5 łyżeczka(i)
• zmielona gałka muszkatołowa - 0,5 łyżeczka(i)
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Utrzeć margarynę z cukrem, nie przerywając ucierania dodać jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połączyć z resztą składników, wymieszać, dodać opłukane i odsączone rodzynki, dobrze wyrobić. Piec około 90 minut w temperaturze 175C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher