|
||||||||||
Biszkopt tortowyKrótki opis potrawyBiszkopt króry zawsze się udaje! Po upieczeniu ciasto można podzielić na 2, 3 krążki.Potrzebne składniki Jajka - 5 szt. Cukier - 130 g Mąka - 140 g Proszek do pieczenia - 1 Przydatne akcesoriamiska, mikser, brytfankaEtapy przyrządzania1
W misce ubić jajka z cukrem na gęstą, puszytą masę. Następnie (mieszając łyżką)stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na wcześniej posmarowaną tłuszczem, lub wyłożoną papierem brytfankę. Piec 20-30 min. w temperaturze 170 st C.
Jak podawać?Przełożyć ulubionym kremem.UwagiAby biszkopt nie opadł, przez 15 min pieczenia nie należy otwierać piekarnika! Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|