Biszkopt tortowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Biszkopt króry zawsze się udaje! Po upieczeniu ciasto można podzielić na 2, 3 krążki.

Potrzebne składniki

• Jajka - 5 szt.
• Cukier - 130 g
• Mąka - 140 g
• Proszek do pieczenia - 1

Przydatne akcesoria

miska, mikser, brytfanka

Etapy przyrządzania

1
W misce ubić jajka z cukrem na gęstą, puszytą masę. Następnie (mieszając łyżką)stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na wcześniej posmarowaną tłuszczem, lub wyłożoną papierem brytfankę. Piec 20-30 min. w temperaturze 170 st C.

Jak podawać?

Przełożyć ulubionym kremem.

Uwagi

Aby biszkopt nie opadł, przez 15 min pieczenia nie należy otwierać piekarnika! Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher