|
||||||||||
KeksKrótki opis potrawypychaaPotrzebne składniki mąka - 25 dag cukier puder - 25 dag margaryna - 25 dag proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) bakalie - 25 dag spirytus - 1 łyżeczka(i) jaja - 5 szt. Etapy przyrządzania1
Margarynę ucierać, dodając stopniowo cukier puder i żółtka. Do utartej masy wlać spirytus i wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek o raz drobno pokrojonymi bakaliami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku przez około 50 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|