|
||||||||||
Półfrancuskie ciastka pychotkiKrótki opis potrawynie ma nic lepszegoPotrzebne składniki mąka - 60 dag margaryna - 50 dag żółtka - 4 szt. kwaśna śmietana - 6-8 łyżka(i) jajo - 1 szt. cukier Etapy przyrządzania1
Posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki. Po 2 godzinach ciasto wyjąć rozwałkować na grubość pól centymetra i wyciąć ciastka. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce i posypać cukrem. Upiec na rumiano w temperaturze 200C.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|