Półfrancuskie ciastka pychotki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

nie ma nic lepszego

Potrzebne składniki

• mąka - 60 dag
• margaryna - 50 dag
• żółtka - 4 szt.
• kwaśna śmietana - 6-8 łyżka(i)
• jajo - 1 szt.
• cukier

Etapy przyrządzania

1
Posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki. Po 2 godzinach ciasto wyjąć rozwałkować na grubość pól centymetra i wyciąć ciastka. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce i posypać cukrem. Upiec na rumiano w temperaturze 200C.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher