|
||||||||||
makaron ze szpinakiem i pieczarkamiKrótki opis potrawysmaczne i zdrowe;) dobre na kolacje i obiad. na zimno tez nie złe ;) ilościowo zależy od tego ile porcji chcemy uzyskać. podaje tu ilościowo na paczkę mrożonego szpinaku (np. hortex)Potrzebne składniki Szpinak mrożony lub świeży - paczka makaron wstążki - 3/4 paczki czosnek - 5 śmietana - 3/4 butelki oliwa z oliwek(bądź olej) - 3 łyżka(i) pieczarki - 40 dag sól pieprz Przydatne akcesoriagłęboka patelnia, coś do mieszania, pokrywka do patelniEtapy przyrządzania1
Rozmrożony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy pokrojone pieczarki i czosnek. wszystko musi się smażyć pod przykryciem jakieś 15-20 minut na średnim ogniu. ściągamy pokrywkę, dodajemy sól i pieprz. dalej podsmażamy na małym ogniu aż trochę odparuje woda. Dodajemy śmietanę i ugotowany makaron. przykrywamy to wszystko na ok. 5-7 minut. nakładamy na talerze i smacznego ;)
Jak podawać?najlepiej na ciepło choć na zimno też smakuje dobrzeUwagijeśli chodzi o czosnek to zależy jak kto lubi można dać mniej lub więcej ;) śmietana najlepsza jest do gotowania z ramy ale może też być zwykła 18 lub 12 % Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|